Verslag Alpe d’HuZes

© Jannemieke fotografie

Image by Jannemieke fotografie

Alpe d’HuZes – 5 juni 2014

Afgelopen maandag zijn we terug gekeerd van een weekje Frankrijk. Mijn hoofddoel was om daar met mijn vriendinnenclub Alpe d’HuZes te fietsen, geld op te halen voor het KWF en zo de strijd tegen kanker aan te gaan. Maanden van intensieve voorbereiding zijn eraan voorafgegaan en afgelopen donderdag 5 juni was het zover!

Om 03:15 vertrokken we naar het verzamelpunt om onder begeleiding naar de start af te dalen. Alleen dat was al zeer indrukwekkend, midden in de nacht met duizenden kaarsjes op de berg en net zoveel fietsers die in alle stilte naar beneden afdalen.
En iedereen weet: dit is de dag! We gaan het NU doen, we gaan vechten, herdenken, trappen, trotseren, overwinnen en vooral niet opgeven!!!
Je bent opeens verbonden met een ieder die daar aanwezig is, motorrijders, mede-fietsers, publiek en iedereen die staat aan te moedigen! Zenuwachtig sta je met duizenden anderen te wachten op het startsein.

En ja, daar gaan we… je fiets je in het holst van de nacht door Bourg d’oisans, waar honderden toeschouwers met klappers een oorverdovend en ritmisch kabaal maken, kippenvel!
Nog even en dan komt de bocht en de 12%, we zijn begonnen.

We hebben getrapt, gegeten, gelachen, geklaagd, gestopt, aangemoedigd, traantjes weggepinkt, verwonderd en gedronken. We hebben het gehaald, 3 keer!

Ik hoef niet elke bocht te omschrijven, alle indrukken en alle gedachten. Want dat waren er veel, heel veel. Maar ik weet wel dat dit evenement een prachtig en goed evenement is. Het zit goed in elkaar, het samen fietsen, de saamhorigheid, het vechten en het overwinnen. De tranen, de inspanningen en de emoties zijn echt. De organisatie is fenomenaal en daar valt niets op aan te merken. Alle vrijwilligers zijn top! Wat werd er voor ons, de fietsers en lopers goed gezorgd! Het is een evenement waar wij Hollanders heel trots op mogen zijn.

Ik ben zo ontzettend blij dat ik dit heb kunnen en mogen meemaken en dat we gezamenlijk meer dan 12 miljoen euro hebben opgehaald.

foto genomen door mijn dochter Guusje

Image by Guusje Elias